Boulderen in de RAC-hal, Den Haag

De mooiste boulderhal van Nederland!

In de voormalige Rijks Automobiel Centrale is sinds 2020 de Haagse Sport Centrale gevestigd. In de RAC-hallen is een skate-park gebouwd voor sporters op olympisch niveau. Daarnaast is er ruimte voor andere urban sportorganisaties, een boksschool en kantoren. Boulderhal Walhalla huurt ook ruimte in de RAC-hallen.

Queeste heeft een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de eerste verdieping. Naast de Boulderhal is er ruimte voor freerunners. De belangrijkst opgave was om de programmaonderdelen van elkaar te scheiden. Tussen de boulderhal en de freerunhal is een berging gebouwd die ook dienst doet als tribune voor de freerunners en achtergrond voor de grote klimwand voor de boulderaars. We hebben de scheiding los gehouden van de bestaande constructie. Er had ook meer klimoppervlak kunnen worden gerealiseerd maar er is voor gekozen om het geheel een ruimtelijk gevoel mee te geven en het karakter van dit bijzondere pand, met zijn prachtige dak, te respecteren.

Queeste heeft verder de bar ontworpen en het kleurenschema vastgesteld voor de klimwanden en de losse elementen in het interieur, zoals de liftschacht en de trappenhuizen. We hebben ook de inrichting bepaald, de layout van het interieur en in samenwerking met Axis de positie van de klimpaddestoelen. Eigenaar Jamie Barendrecht heeft zelf het ontwerp van het interieur van de kleedkamers gemaakt.

In 2015 heeft Queeste het ontwerp gemaakt voor de Campus. Dit is de grootste boulderhal van Nederland aan de Kerketuinenweg in Den Haag.