TIJD voor een STADSPALEIS

In samenwerking met VolkerWessels en Marktplan maakte Queeste in 2005 het winnende visiedocument voor de Oostwand van de Grote Markt in Groningen. De gemeente heeft uit vele inzendingen voor onze visie gekozen. In 2022 heeft het bouwproject Grote Markt Oostzijde Groningen de NEPROM-prijs 2021 gewonnen.

De dynamiek van de Groningse binnenstad overdag en gedurende de nacht krijgt een nieuwe impuls door de oostwand van de Grote Markt te versterken. Aan de voet van de belangrijkste landmark van Groningen, de Martinitoren, hebben wij iets bedacht dat niet alleen het hart van de binnenstad, maar vooral dat van de mensen sneller doet kloppen. De visie van Queeste streeft er naar een sterke schakel te maken in de ketting van ruimten, gebouwen en functies zoals deze reeds op en rondom de Grote Markt aanwezig zijn of in de toekomst ontwikkeld zullen worden.

Wij willen hiermee, samen met de mensen van Groningen, werken aan een duurzame ontwikkeling van het hart van de binnenstad en investeren in een hoogwaardig kwalitatieve verbetering. Ons doel is de ontwikkeling van een stedelijk gebied waar de mensen zich thuis voelen, deelnemen en zich verwonderen over de kwaliteiten die Groningen te bieden heeft.